αρωματικα

1η Ημερίδα του Ινστιτούτου Μελέτης και Προώθησης των Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών

Tην Τετάρτη 11 Μάϊου 2022 θα διεξαχθεί η 1η Ημερίδα του Ινστιτούτου Μελέτης και Προώθησης των Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών που σκοπό έχει την προβολή του ρόλου, των στόχων και του έργου του Ινστιτούτου σε φορείς που δραστηριοποιούνται και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τομέα.

Το Ινστιτούτο έχει ως αποστολή τη σύνδεση της έρευνας και της παραγόμενης γνώσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την πρωτογενή παραγωγή, τη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων, κοσμετολογίας και την αγορά, για την εξέλιξη του τομέα των Ελληνικών Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών και την ένταξη των προϊόντων τους στο διεθνές δίκτυο αγορών.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης του ΓΠΑ από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. και θα απευθύνεται, σε μέλη του του Δημόσιου Τομέα, στην Ακαδημαϊκή κοινότητα (Καθηγητές και Ερευνητές) και σε μέλη του Ιδιωτικού τομέα (Οργανισμούς και Εταιρείες) με επιστημονική και επιχειρηματική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τον τομέα.

Πρόγραμμα

11:00 – 11:20 Χαιρετισμοί

11:20 – 11:40 Παρουσίαση του Ιν.Φ.Α.Φ. Αποστολή – Στόχοι – Γνωστικά αντικείμενα – Συνεργασίες, Γ. Οικονόμου, Καθηγήτρια ΓΠΑ, Διευθύντρια Ιν.Φ.Α.Φ.

11:40 – 12:10 Η σύνδεση της παραγόμενης έρευνας με την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, την επιχειρηματικότητα και την εμπορία.
Γ. Οικονόμου, Καθηγήτρια ΓΠΑ, Διευθύντρια Ιν.Φ.Α.Φ.
Π. Ταραντίλης, Καθηγητής Γ.Π.Α.
Κ. Τσιμπούκας, Καθηγητής Γ.Π.Α.

12:10 – 12:30 Από την παράδοση στην καινοτομία με τη δύναμη της φύσης. Επιτεύγματα της δράσης του Ιν.Φ.Α.Φ.
Γ. Οικονόμου, Καθηγήτρια ΓΠΑ, Διευθύντρια Ιν.Φ.Α.Φ.
Π. Ταραντίλης, Καθηγητής Γ.Π.Α.
Κ. Τσιμπούκας, Καθηγητής Γ.Π.Α.

12:30 – 13:00 Στρογγυλή Τράπεζα: «Η Υφιστάμενη Κατάσταση και οι προοπτικές του Τομέα των ΦΑΦ στην Ελλάδα. Εισηγήσεις από φορείς των Φ.Α.Φ.»

13:00 – 14:00 Συζήτηση – Τοποθετήσεις

Για εγγραφή στην ημερίδα εδώ.