Να τοποθετήσουν οι ίδιοι οι παραγωγοί παγίδες για την παρακολούθηση του πληθυσμού του δάκου αλλά και να προχωρήσουν στην έγκαιρη καταπολέμηση με δολωματικούς ψεκασμούς ή με δολωματικές παγίδες ζητά από τους παραγωγούς το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγεονομικού Ελέγχου Βόλου.
Σύμφωνα με το Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων η τοποθέτηση των παγίδων μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τους γεωπόνους φυτοπροστασίας των ΔΑΟΚ.
Ο δάκος είναι ο σημαντικότερος εχθρός της ελιάς στη χώρα μας και τα τελευταία χρόνια λόγω μη έγκαιρης καταπολέμησης προκαλούνται μεγάλες ζημιές στην παραγωγή. Οι πρώτες προσβολές εμφανίζονται τον Ιούνιο –Ιούλιο όταν ο καρπός είναι επιδεκτικός για την ωοτοκία.
Σε κάθε περίπτωση, για την προστασία της υγείας του παραγωγού, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων.