γεωπονικο-πανε

Δωρεάν σεμινάρια για νέους και νέες ηλικίας 24-40 ετών

Δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για 125 νέους, ηλικίας 24-40 ετών, σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής θα υλοποιήσει το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την Δευτέρα 26-02-2018 μέχρι και το Σάββατο 31-03-2018.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 5 κατευθύνσεις, αντικείμενα-τομείς εκπαίδευσης ως εξής (εντός παρένθεσης αναφέρονται οι επιστημονικοί υπεύθυνοι):

  • Αμπελουργία (Κατερίνα Μπινιάρη, Επίκουρος Καθηγήτρια)
  • Ανθοδετική και Συντήρηση ανθέων και φυλλωμάτων (Αναστασία Ακουμιανάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια)
  • Άνυδροι Κήποι – Φυτοδώματα ( Tαρατσόκηποι ) Αγροτουριστικών Μονάδων (Μαρία Παπαφωτίου, Καθηγήτρια)
  • Εδώδιμα Μανιτάρια: Καλλιέργεια- αξιοποίηση (Γιώργος Ζερβάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής)
  • Ελαιοκομία (Σταύρος Βέμμος, Καθηγητής)

Η εκπαίδευση γίνεται με συμμετοχή μελών ΔΕΠ-Καθηγητών του ΓΠΑ και άλλων ειδικών επιστημόνων και επαγγελματιών του χώρου της παραγωγής και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρία μέσω της θεωρητικής διδασκαλίας αλλά και της κατάρτισής τους σε διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις παραδόσεις, τα εργαστήρια, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις αλλά και τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτές τους να αντιληφθούν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 19η Φεβρουαρίου 2018.

Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα βρείτε εδώ.