Ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση της ευδεμίδας θα πρέπει να δείχνουν αυτή την περίοδο οι παραγωγοί, διότι οι ζημιές που προκαλούνται από αυτή τη γενιά είναι σημαντικές, ιδίως στα επιτραπέζια σταφύλια, επισημαίνεται σε δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγεονομικού Ελέγχου Καβάλας.
Σύμφωνα με το δελτίο, εαν χρησιμοποιηθούν ωοκτόνα – εντομοκτόνα, οι εφαρμογές πρέπει να γίνουν άμεσα το χρονικό διάστημα 18 – 20 Ιουνίου στις πρώιμες περιοχές και 22 – 23 Ιουνίου στις όψιμες περιοχές. Στην περίπτωση εφαρμογής προνυμφοκτόνων – εντομοκτόνων οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν αντίστοιχα έξι ημέρες αργότερα.
Τονίζεται ότι οι ψεκασμοί πρέπει να είναι επιμελημένοι και να επιτυγχάνουν καλή διαβροχή των ραγών, οι οποίες βρίσκοντια στο στάδιο της ταχείας ανάπτυξης. Ενώ όταν χρησιμοποιούντια εντομοκτόνα επαφής θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές προγνώσεις, ώστε όταν αναμένονται βροχοπτώσεις να μη πραγματοποιούνται ψεκασμοί καθώς τα εντομοκτόνα επαφής συχνά εκπλύνονται από τη βροχή.
Σύμφωνα πάντα με το δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων του Περιφερειακού Κέντρου Καβάλας, για την επιτυχή καταπολέμηση της ευδεμίδας θα πρέπει να υπάρξει επανάληψη των ψεκασμών, η οποία λαμβάνει υπόψη την εξέλιξη της πτήσης του εντόμου, την ένταση προσβολής του αμπελώνα αλλά και την κατεύθυνση της παραγωγής (επιτραπέζιο ή οινοποιήσιμο αμπέλι).