ελγο-δημητρα

Εσπερίδα: «Ημέρα Εντομολογίας» στη Δράμα

3 Μαρτίου 2017 – Την 3η επιστημονική συνάντηση, με τίτλο «Ημέρα Εντομολογίας», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ της ΠΕ Δράμας και το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Η «Ημέρα Εντομολογίας» θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 17:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει πέντε ομιλίες, που σχετίζονται με εντομολογικά προβλήματα των καλλιεργειών του Ν. Δράμας.

Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση της παραγωγικής βάσης, σχετικά με την εμφάνιση νέων εχθρών, αλλά και την παρουσίαση νέων δεδομένων στην αντιμετώπιση σοβαρών εχθρών των καλλιεργειών, όπως ο υπονομευτής της τομάτας Tuta absoluta και το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού, από διακεκριμένους εντομολόγους του γεωτεχνικού κλάδου.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00  Προσέλευση-Εγγραφές

17:15  Χαιρετισμοί

17:30 «Νέα δεδομένα στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του υπονομευτή της  τομάτας Tuta absoluta». Δρ Εμμανουήλ Ροδιτάκης, Γεωπόνος-Εντομολόγος (Ινστιτούτο Ελιάς, υποτροπικών φυτών και αμπέλου – Τμήμα αμπέλου, λαχανοκομίας, ανθοκομίας και φυτοπροστασίας Ηρακλείου Κρήτης, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡA).

18:00 «Παλιά και νέα εντομολογικά προβλήματα στην περιοχή της Δράμας – η λυμάντρια (Lymantria dispar) στα πουρνάρια και η σφήκα (Dryocosmus kuriphilus) της καστανιάς». Δρ Δημήτριος Αβτζής, Δασολόγος-Εντομολόγος (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ).

18:20 «Νέα δεδομένα στην καταπολέμηση του πράσινου σκουληκιού (Helicoverpa armigera) στο βαμβάκι». Δρ Γεώργιος Μυρωνίδης, Γεωπόνος-Εντομολόγος (Δήμος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης).

18:40 «Ο φυλλοδέτης του σουσαμιού, ένας νέος εχθρός για το Ν. Δράμας». Άνθιμος Ι. Αναστασιάδης, Γεωπόνος (Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας, ΕΛΓΟ – ΔHMHTΡΑ).

19:00 «Προβλήματα προσβολών του Drosophila suzukii σε ροδακινιές και κερασιές του Ν. Δράμας». Κωνσταντίνος Β. Σίμογλου, Γεωπόνος-Εντομολόγος (ΔΑΟΚ ΠΕ Δράμας).

19:20  Συζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr