Μπορούμε στο Χωράφι: Συνεργασία με μηδέν κόστος και πολλαπλά οφέλη

Μπορούμε στο Χωράφι: Συνεργασία με μηδέν κόστος και πολλαπλά οφέλη

Η σπατάλη τροφίμων, δυστυχώς συναντάται σε πάρα πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι ο γεωργικός τομέας, στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και στις τοποθεσίες όπου καλλιεργούνται τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που φτάνουν στο τραπέζι μας.

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις όπου αξιοποιήσιμα φρούτα και λαχανικά αντί να συγκομιστούν και να χρησιμοποιηθούν προς κατανάλωση καταστρέφονται στον τόπο παραγωγής τους. 

Το Μπορούμε, με το πρόγραμμα «Μπορούμε στο Χωράφι» παρέχει τη δυνατότητα να μειωθεί η σπατάλη στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα φροντίζοντας για την αξιοποίηση της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Μπορούμε, με τη βοήθεια των εθελοντών του, φροντίζει αφιλοκερδώς για τη συγκομιδή των φρούτων ή των λαχανικών που ο εκάστοτε παραγωγός, για διάφορους λόγους, δε θα συγκομίσει και στη συνέχεια τα προσφέρει σε τοπικούς κοινωφελείς φορείς για τη στήριξη των ωφελούμενων τους με διατροφικά πολύτιμα φρέσκα προϊόντα.

Με το πρόγραμμα «Μπορούμε στο Χωράφι» κάθε παραγωγός έχει τη δυνατότητα, αντί να καταστρέψει την περισσευούμενη παραγωγή του, να προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία που παράγει τα προϊόντα του και στους συντοπίτες του που έχουν ανάγκη.

Το όφελος από το πρόγραμμα «Μπορούμε στο Χωράφι» είναι πολλαπλό:

  • Προσφέρονται δωρεάν τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας σε ανθρώπους της ίδιας περιοχής που δεν έχουν τακτική πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα,
  • μειώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση με οργανικά απορρίμματα και
  • ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας.

Με το πρόγραμμα «Μπορούμε στο Χωράφι» κάθε παραγωγός έχει τη δυνατότητα, αντί να καταστρέψει την περισσευούμενη παραγωγή του, να προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία που παράγει τα προϊόντα του και στους συντοπίτες του που έχουν ανάγκη.