Την εποχή αυτή τα ακμαία των εντόμων ανάρσια και γραφόλιθα βρίσκονται σε δραστηριότητα. Προσβάλλουν τρυφερούς και αναπτυσσόµενους βλαστούς καθώς και ώριμους καρπούς σε ροδακινιά, νεκταρινιά και βερικοκιά.
Οι παραγωγοί είναι αναγκαίο να παρακολουθούν τακτικά τις συλλήψεις ακμαίων των εντόμων στο δίκτυο των φεροµονικών παγίδων που έχουν εγκαταστήσει στον οπωρώνα τους και να προβαίνουν σε ψεκασμούς ανάλογα µε αυτές, καθώς και µε συχνές παρατηρήσεις για την εκτίμηση της ωοτοκίας και της προσβολής.
Επισημαίνεται ότι ο αριθμός συλλήψεων για κάθε έντομο είναι δυνατό να διαφέρει σημαντικά όχι µόνο ανά περιοχή, αλλά και μεταξύ παγίδων στον ίδιο οπωρώνα.
Για το λόγο αυτό καλούνται οι παραγωγοί να ελέγχουν δύο φορές την εβδομάδα τις φεροµονικές παγίδες και να υπολογίζουν τον μέσο όρο συλλήψεων ανά ημέρα.
Αυξητική τάση του μέσου όρου πρέπει να τους κινητοποιεί προκειμένου να επεμβαίνουν µε ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο εντομοκτόνο μέσα σε 5─7 ημέρες περίπου, ανάλογα µε τις επικρατούσες θερμοκρασίες.
Επίσης, συνιστάται στους παραγωγούς πριν προβούν σε κάποια επέμβαση να ελέγχουν δειγματοληπτικά, καλύπτοντας όλη την έκταση του οπωρώνα, για προσβολές στους καρπούς και στην τρυφερή βλάστηση από τη δραστηριότητα των προνυμφών, καθώς και για αποθέσεις ωών των ακμαίων εντόμων.
Συστήνεται η χρήση κατάλληλων και εγκεκριμένων εντομοκτόνων που να καταπολεμούν ταυτόχρονα και τα δύο έντομα.
Πληροφορίες από δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων