Εδώ και μερικά χρόνια, εαν η συμβουλή σου σε κάποιον αγρότη...

Οι πολιτικοί «έσπρωξαν» τα φωτοβολταϊκά

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα με την απόφαση που έλαβε πριν δύο χρόνια να τοποθετήσουν οι αγρότες φωτοβολταϊκά συστήματα αποσκοπούσε στο να στηρίξει εταιρείες εισαγωγών φωτοβολταϊκών πάνελ, προκειμένου να πουλήσουν σε ακριβότερες τιμές τα συστήματά τους κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Ο κ. Καραμίχας ζήτησε συγγνώμη γιατί υποστήριξε το πολιτικό σύστημα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Μεσογείων πραγματοποίησαν αγρότες, που διαμαρτύρονται για την υπερβολική φορολόγηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων που εγκατέστησαν στα χωράφια τους.

Καταγγέλλουν ότι οι επενδύσεις αυτές, με τις οποίες θα συμπλήρωναν το αγροτικό τους εισόδημα, γίνονται πλέον ασύμφορες, ενώ οι τράπεζες από τις οποίες δανείστηκαν, πλέον ζητούν έντοκα τα χρήματά τους.

Εδώ και μερικά χρόνια, εαν η συμβουλή σου σε κάποιον αγρότη που σου ζητούσε να βάλει φωτοβολταϊκά ήταν «….συνέχισε να παράγεις και μην υποκίπτεις στις “υποσχέσεις” κάποιων για εύκολο εισόδημα… Μη μετατρέψεις την εύφορη γη σου..σε απλό οικόπεδο», σε κοιτούσε περίεργα.

Πρέπει να θυμόμαστε την εξής παροιμία: Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι…

Διάβασε επίσης: Πράσινη ανάπτυξη και γεωργία