250 εκατ. ευρώ για διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία της Ε.Ε.

250 εκατ. ευρώ για διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία της Ε.Ε.

Συνολικό ποσό 250 εκατ. € θα διαθέσει η Ε.Ε για τη διανομή οπωροκηπευτικών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων σε μαθητές το σχολικό έτος 2020/21, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, 145 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τη διανομή οπωροκηπευτικών και 105 εκατ. ευρώ  για τη διανομή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς να υπολογίζονται και εθνικά κονδύλια τα οποία ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν από τα κράτη μέλη.

Η Ελλάδα θα λάβει 3,2 εκατ. € για τη διανομή φρούτων και λαχανικών και 1,6 εκατ. € για γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ε.Ε. τη σχολική χρονιά 2018/19, περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ έλαβαν στο σχολείο γάλα (167 εκατ. λίτρα), φρούτα και λαχανικά (71.000 τόνοι), καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για τη γεωργία και την ισορροπημένη διατροφή.

Η φετινή εφαρμογή του τρέχοντος σχολικού προγράμματος επηρεάζεται από το κλείσιμο των σχολείων σε ολόκληρη την ΕΕ λόγω της πανδημίας, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει τους προμηθευτές των προϊόντων οι οποίοι θα αποζημιωθούν, ενώ τα προϊόντα μπορούν να διατεθούν σε νοσοκομεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις και σε όσους έχουν ανάγκη.

Δείτε την απόφαση της Ε.Ε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος εδώ.