Αλλαγή του καιρού – Έρχονται χιόνια και κρύο

Αλλαγή του καιρού – Έρχονται χιόνια και κρύο

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο η επιδείνωση θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο, ενώ με βάση τα προγνωστικά από την Τρίτη θα έρθει πολύ κρύο και χιόνια στα βόρεια και τα κεντρικά, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν:

Σάββατο 26/11: θα επηρεαστούν με βροχές και καταιγίδες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.

Κυριακή 27/11 και Δευτέρα 28/11: από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάστουν το Ιόνιο (κυρίως νότια), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα εξασθενήσουν.

Χιόνια και κρύο από την Τρίτη

Βάσει των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων από την Τρίτη αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.