Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές

Αλλαγή του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά:

Τρίτη (12/11): Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.

Τετάρτη (13/11): Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου,  Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη, ενώ αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πέμπτη (14/11): θα επηρεαστούν η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.

Ακόμη, από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά, οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.