ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τρεις σοκολάτες λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τρεις σοκολάτες λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας

Tην ανάκληση τριών προϊόντων σοκολάτας στα οποία παρόλο που περιείχαν αλλεργιογόνο ουσία (φουντούκι) δε δηλωνόταν στην επισήμανση,  προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι και έχουν ήδη προμηθευτεί τα παρακάτω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν:

  • Σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία «dragée αμυγδάλου γάλακτος», σε συσκευασία των 150 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης 30/09/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.” με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς.
  • Σοκολάτα γάλακτος με την εμπορική ονομασία “Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου”, σε συσκευασία των 100 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.” με έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.
  • Σοκολάτα μαύρη με 92% κακάο, με την εμπορική ονομασία “VIVANI”, σε συσκευασία των 80 γραμμαρίων, αριθμ. Παρτίδας L 18303 και ημερομηνία λήξης 07.2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε., Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.