Κίνα: Στοιχίζουν ζωές η ανεπαρκής εκπαίδευση και ο ακατάλληλος εξοπλισμός σε μεταποιητικές μονάδες

Κίνα: Στοιχίζουν ζωές η ανεπαρκής εκπαίδευση και ο ακατάλληλος εξοπλισμός σε μεταποιητικές μονάδες

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνα μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Νέα Κίνα. Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ξέσπασε την Κυριακή το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο ώρες αργότερα, όπως ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, συμπληρώνοντας ότι άλλοι 13 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα και τραύματα σε νοσοκομεία.

Οι διευθυντές της εταιρείας έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, ανέφερε το πρακτορείο Νέα Κίνα, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς τα αίτια τη φωτιάς διερευνώνται.

Η Κίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει βαρύ ιστορικό εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Οι εργαζόμενοι είναι συχνά ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι ή κακώς εξοπλισμένοι για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από πιθανά βιομηχανικά ατυχήματα.

Τον Ιούνιο του 2013 και πάλι από πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν σκοτώθηκαν 120 άνθρωποι.