Ανησυχία για την τάση ενσωμάτωσης εκχυλισμάτων καννάβεως σε τρόφιμα και ποτά

Ανησυχία για την τάση ενσωμάτωσης εκχυλισμάτων καννάβεως σε τρόφιμα και ποτά

Ανησυχίες προκαλεί στην αμερικανική Αρχή Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων, η τάση ενσωμάτωσης εκχυλισμάτων καννάβεως σε τρόφιμα και ποτά.

Η έλλειψη επιστημονικών ενδείξεων και το πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων σχετικά με το εαν η χρήση κανναβιδιόλης σε τρόφιμα και ποτά είναι ασφαλής δεν επιτρέπουν στην Αρχή Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων να δώσει το πράσινο φως για την νόμιμη εμπορία των εν λόγω προϊόντων.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, η αμερικανική Αρχή, αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών που έχει προσφάτως προκύψει σχετικά με προϊόντα που περιέχουν κανναβιδιόλη, συνεργάζεται με εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, με σκοπό την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, σχετικά με τα εγγενή χαρακτηριστικά, την εξακρίβωση της ποιότητας και την ασφάλεια χρήσης τέτοιων προϊόντων.

Υπό το πρίσμα αυτό, η υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει 15 Προειδοποιήσεις προς εταιρείες που παρανόμως ήδη εμπορεύονται τέτοια προϊόντα.

Επισημαίνεται ότι προϊόντα ήδη πωλούνται ως συμπληρώματα δίαιτας, παρά το γεγονός ότι, επί του παρόντος, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία.