Αρχαία Δέντρα: Πορτραίτα στον Χρόνο

Αρχαία Δέντρα: Πορτραίτα στον Χρόνο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπάρχουν δέντρα που βρίσκονται στον πλανήτη 4.000 χρόνια, ζυγίζουν 1.500 τόνους και το ύψος τους είναι 40 μέτρα.

Κάποια από τα εννιά πιο παλιά δέντρα του κόσμου βρίσκονται στη Βρετανία, μερικά στις ΗΠΑ, στην Καμπότζη και στην Μαδαγασκάρη. Ζυγίζουν πολλούς τόνους, είναι πανύψηλα και σίγουρα αξίζουν τον θαυμασμό μας…

Η φωτογράφος Μπεθ Μουν ταξίδεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου και απαθανάτισε με τον φακό της τα αρχαιότερα δέντρα στον κόσμο τα οποία παρουσιάζει και σε βιβλίο με τίτλο «Αρχαία Δέντρα: Πορτραίτα στον Χρόνο», (Ancient Trees: Portraits of Time).

1. Δάσος Ντίκσομ στην Σοκότρα της Υεμένης. Όταν δύο φορές τον χρόνο κόβουν τον κορμό αυτού του δέντρου ένας κατακόκκινος χυμός αναβλύζει από το εσωτερικό του.

dentrsdf1

2. Αυτό το δέντρο βρίσκεται στην είσοδο εκκλησίας στην πόλη Stow on the Wold στη Βρετανία. Ο Τόλκιν, συγγραφέας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πέρασε από αυτό το μέρος και εμπνεύστηκε στοιχεία για το έργο του.

dentrsdf2

3. Στην Μαδαγασκάρη, αυτό το δέντρο είναι 1.200 ετών και τα κλαδιά του βγαίνουν μόνο στην κορυφή.

dentrsdf3

4. Στο Νόνιγκτον της Βρετανίας αυτό το αριστοκρατικό δέντρο έχει 18 μέτρα ύψος και βρίσκεται στον χώρο ιδιωτικής περιουσίας.

dentrsdf4

5. Με κομψό σχήμα, αυτό το δέντρο έχει 29 μέτρα ύψος και βρίσκεται στην Μαδαγασκάρη.

dentrsdf5

6. Αυτή η πανύψηλη σεκόγια ζυγίζει 1.500 τόνους και βρίσκεται 2.500 χρόνια στο εθνικό πάρκο στη Σιέρρα Νεβάδα της Καλιφόρνια.

dentrsdf6

7. Επίσης, στην Καλιφόρνια βρίσκεται πάνω από 4.000 χρόνια αυτό το πεύκο που αντιστέκεται και επιβιώνει παρά την έλλειψη νερού στα White Mountains.

dentrsdf7

8. Στην Καμπότζη έχει φυτρώσει αυτό το δέντρο, δίπλα σε έναν ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο αρχαίο ναό.

dentrsdf8

9. Επί 1.200 χρόνια αυτή η γέρικη βελανιδιά βρίσκεται στο Μάνθορπ της Βρετανίας και έχει ύψος 12 μέτρα.

dentrsdf9

Πρώτο Θέμα