Γερμανία: Αυξάνονται οι καταναλωτές που επιλέγουν τη διατροφή vegan

Γερμανία: Αυξάνονται οι καταναλωτές που επιλέγουν τη διατροφή vegan

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Χορτοφάγων Γερμανίας – VEBU, η διατροφή vegan σημειώνει αυξητικές τάσεις. Εκτιμάται ότι σήμερα στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 1 εκ. άτομα που διατρέφονται χωρίς καθόλου κρέας και προϊόντα ζωϊκής προέλευσης. Η διατροφή vegan ταιριάζει και στους Flexitarier (άτομα που παραιτούνται από την κατανάλωση κρέατος 3-4 ημέρες την εβδομάδα και όταν το καταναλώνουν διαλέγουν ακριβό βιολογικό προϊόν).

Δείκτης της αυξητικής τάσης vegan ειναι οι ετήσιες εκδόσεις βιβλίων μαγειρικής vegan. To 2011 εκδόθηκαν 12 τέτοια βιβλία στη Γερμανία ενώ το 2015 (μέχρι σήμερα) 119 βιβλία.

Το προφίλ του καταναλωτή vegan είναι συνήθως γυναίκα κατά μέσο όρο 31 ετών και ακολουθεί την εν λόγω διατροφή τα τελευταία 1 – 2 έτη. Το 90% των καταναλωτών vegan υποστηρίζουν ότι η διατροφή τους έγινε ευκολότερη λόγω της επιλογής vegan.

Η τάση που παρατηρείται, είναι ότι οι καταναλωτές που διαλέγουν διατροφή vegan, εφαρμόζουν τη συμπεριφορά τους και σε άλλους κλάδους πχ. επιλέγουν καλλυντικά που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, παραιτούνται της δερμάτινης ένδυσης και επιλέγουν ξενοδοχεία με φιλοσοφία vegan.