Γερμανία: Αύξηση στις τιμές των βιολογικών προϊόντων με πρώτα τα γαλακτοκομικά

Γερμανία: Αύξηση στις τιμές των βιολογικών προϊόντων με πρώτα τα γαλακτοκομικά

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ΑΜΙ (Agricultural Market Information Company) οι τιμές των βιολογικών προϊόντων στην Γερμανία κατά το 2014 παρουσίασαν κατά μέσο όρο αύξηση κατά 0,1% έναντι του 2013, ενώ οι τιμές των συμβατικώς παραγόμενων προϊόντων παρουσίασαν μείωση κατά 0,9%.

Κύριος λόγος αύξησης των τιμών των βιολογικών ήταν οι αυξήσεις στα γαλακτοκομικά, τα οποία παρουσίασαν αύξηση κατά 3,5% έναντι του 2013. Ιδιαίτερα οι τιμές του βιολογικού κασεριού παρουσίασαν αύξηση κατά 8,3%.

Αντίθετα οι τιμές των βιολογικών αυγών κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτές των συμβατικών αυγών και ανήλθαν κατά μέσο σε 2,29 ευρώ η δεκάδα.

Οι τιμές των βιολογικών πατατών μειώθηκαν κατά 10,4% (οι συσκευασίες 1 – 2,5 κιλά είχαν τιμή πώλησης κατά μέσο όρο τον Οκτώβριο 0,9 ευρώ / κιλό).

Τα βιολογικά κοτόπουλα παρουσίασαν μέση αύξηση τιμής κατά 1,1%, το βιολογικό χοιρινό και βοδινό μείωση κατά 0,1%