Δασικοί χάρτες: Σε ποιους δήμους συνεχίζονται τα προβλήματα

Δασικοί χάρτες: Σε ποιους δήμους συνεχίζονται τα προβλήματα

Λιγότερο από ένα μήνα περιθώριο έχουν δήμοι και πολίτες για να ολοκληρώσουν τις ενέργειες που απαιτούνται για την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώνεται μετά από πολλές παρατάσεις, τροποποιήσεις, ανακοινώσεις κλπ. η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο 35% της χώρας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για περαιτέρω παρατάσεις και θα πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούν για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα 15 Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει την ενσωμάτωση των ορίων οικισμών και πυκνώσεων με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην ξέρουν αν χρειάζεται να υποβάλλουν ή όχι αντίρρηση στον αναρτημένο χάρτη. Παρά τη νομοθετημένη υποχρέωση τους από τον Μάιο 2016, τις δυνατότητες που έδωσε το Υπουργείο με την εγκύκλιο του Φεβρουαρίου 2016 και το Ν. 4467/2017, τα συνεχή δελτία τύπου και την κατ επανάληψη συζήτηση σε ΔΣ της ΚΕΔΕ, οι παρακάτω Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάρτηση των παραπάνω ορίων στους δασικούς χάρτες (12,5% των υπόχρεων ΟΤΑ).

Οι Δήμοι αυτοί είναι:

1.ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
2.ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
3.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
4.ΔΩΔΩΝΗΣ
5.ΚΙΜΩΛΟΥ
6.ΜΗΛΟΥ
7.ΜΥΚΟΝΟΥ
8.ΣΙΦΝΟΥ
9.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
10. ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
11. ΣΚΟΠΕΛΟΥ
12. ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
13. ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
14. ΣΙΘΩΝΙΑΣ
15. ΧΙΟΥ