«ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας: Έναρξη των  προγραμμάτων κατάρτισης για χρήση γεωργικών φαρμάκων

«ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας: Έναρξη των προγραμμάτων κατάρτισης για χρήση γεωργικών φαρμάκων

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιείται η έναρξη των προγραμμάτων κατάρτισης και των εξετάσεων για την απόκτηση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φάρμακων στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση, περιορίζεται στα άτομα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και εφόσον εξασφαλιστεί ότι η χρήση των γεωργικών φαρμάκων, γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, το οποίο είναι κάτοχος του εν λόγω πιστοποιητικού.

Η διαδικασία απόκτησης του πιστοποιητικού γνώσεων ΟΧΓΦ, περιλαμβάνει την παρακολούθηση εκπαιδευτικής διημερίδας διάρκειας δώδεκα (12) ωρών για κάθε τμήμα 30 καταρτιζόμενων αγροτών και μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθεί εξέταση των υποψηφίων. Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα κατάρτισης δεν θα έχουν επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, εκτός από το παράβολο που προβλέπεται για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στα προγράμματα κατάρτισης και την παροχή περισσότερων πληροφοριών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλ: 2521058175.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση αγροτών στη χρήση γεωργικών φαρμάκων