Δωρεάν διανομή πάνινων τσαντών και καροτσιών σε 4 δήμους

Δωρεάν διανομή πάνινων τσαντών και καροτσιών σε 4 δήμους

Ξεκινά τον επόμενο μήνα η πιλοτική διανομή πάνινων τσαντών, πλαστικών τσαντών πολλαπλών χρήσεων και τροχήλατων καροτσιών σε τέσσερις Δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, θα διανεμηθούν:

  • στον Δήμο Αλοννήσου 500 υφασμάτινες τσάντες, 2.200 πλαστικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων και 100 τροχήλατα καρότσια λαϊκής.
  • στον Δήμο Βόλβης 2.200 πάνινες τσάντες, ,10.200 πλαστικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων: και 500 τροχήλατα καρότσια λαϊκής.
  • στον Δήμο Ναυπάκτου 2.200 υφασμάτινες τσάντες , 10.200 πλαστικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων και 500 τροχήλατα καρότσια λαϊκής.
  • στον Δήμο Χαλανδρίου 5.200 υφασμάτινες τσάντες, 25.000 πλαστικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων και 1.250 τροχήλατα καρότσια λαϊκής.

Την ευθύνη και τους τρόπους διανομής έχουν οι τέσσερις Δήμοι. Ενδεικτικά, σύμφωνα με πρόταση των Δήμων, η διανομή θα γίνει μέσω σχολείων και δημοτικών εγκαταστάσεων, ΚΑΠΗ κλπ.

Εφαρμογή σε όλους τους Δήμους

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες για το διαγωνισμό ύψους 13 εκατ. ευρώ. για την παραγωγή τσαντών πολλαπλών χρήσεων και των άλλων εναλλακτικών μέσων μεταφοράς που θα καλύψουν το σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σύνολο του περιβαλλοντικού τέλους από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης θα επιστρέψει στους πολίτες.

Έως σήμερα η μείωση της χρήσης λεπτής πλαστικής σακούλας αγγίζει το 80% μέσω των πωλήσεων των μεγάλων καταστημάτων και 60% μέσω των υπόλοιπων καταστημάτων.