Δωρεάν κάδοι οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν κάδοι οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Αθηναίων

Η ώρα για ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι έφτασε. Η διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων διαθέτει δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης, με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων στην πηγή και την επέκταση της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά.

Οι κάδοι χωρητικότητας 310 λίτρων είναι κατάλληλοι για την ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, κομμένα κλαδιά, φυτά, χόρτα, κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κλπ, τα οποία ακολούθως μετατρέπονται σε ένα είδος εδαφοβελτιωτικού (κόμποστ) που χρησιμεύει ως λίπασμα.

Ο συγκεκριμένος κάδος πρέπει να τοποθετηθεί σε κήπο, σε μέρος με πρωινό ή απογευματινό ήλιο πάνω στο χώμα όχι πάνω σε μπετόν, άσφαλτο ή πέτρα.

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα εδώ και να την αποστείλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: gr.anakyklwsis@cityofathens.gr & ath.anakyklwsi@cityofathens.gr

Η παράδοση του κάδου θα γίνεται από υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, στην οικία των ενδιαφερομένων.