Δύο μεγάλες φυτείες κάνναβης εντόπισε η αστυνομία στα ορεινά της Καρδίτσας

Δύο μεγάλες φυτείες κάνναβης εντόπισε η αστυνομία στα ορεινά της Καρδίτσας

Δύο μεγάλες φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά από 1.249 δενδρύλλια κάνναβης σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη ορεινή περιοχή των Τ.Κ. Νεράιδας και Καροπλεσίου της Καρδίτσας, εντόπισε Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της αστυνομίας.

Τα παράνομα έσοδα από τη διάθεση κάνναβης υπολογίζονται τουλάχιστον στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας που είχε συσταθεί με σκοπό την καλλιέργεια, προμήθεια, μεταφορά, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης.

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ερευνητικά στοιχεία, με αποτέλεσμα τον γεωγραφικό εντοπισμό των δυο φυτειών.

Όσον αφορά στις δυο φυτείες, εκ των οποίων η μία αποτελούμενη από (1.001) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρα και η άλλη αποτελούμενη από (248) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,60 εκατοστά, αυτές βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους (τριακόσια μέτρα), ενώ συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού, που είχε δημιουργηθεί από μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στον χώρο των φυτειών εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ βρέθηκαν δυο πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα και την επιτήρηση των φυτειών.