Η γλουτένη βρίσκεται σε δημητριακά όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη, το καμούτ και τα προϊόντα που παράγονται από...

Κοιλιοκάκη: Η δυσανεξία στη γλουτένη-Τρόποι αντιμετώπισης

Η κοιλιοκάκη είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση του λεπτού εντέρου λόγω μόνιμης δυσανεξίας στη γλουτένη. Η γλουτένη βρίσκεται σε δημητριακά όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη, το καμούτ και τα προϊόντα που παράγονται από αυτά. Η δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την αντιμετώπιση της νόσου.

Μπορείτε να “ξεφυλλίσσετε” το φυλλάδιο του ΕΦΕΤ, το οποίο παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κοιλιοκάκη (ορισμός, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία) καθώς και την γλουτένη (πηγές γλουτένης και προφυλάξεις για αποφυγή επιμόλυνσης τροφίμων με γλουτένη) εδώ.