Ε.Α.Ε – Τράπεζα: Δείτε εάν είναι επιτυχής η διασταύρωση των στοιχείων σας

Ε.Α.Ε – Τράπεζα: Δείτε εάν είναι επιτυχής η διασταύρωση των στοιχείων σας

Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ κάθε παραγωγός μπορεί να ενημερωθεί αυτόματα εαν είναι επιτυχής η διασταύρωση των στοιχείων του (λογαριασμός ΙΒΑΝ, ονοματεπώνυμο) με την τράπεζα (Πειραιώς, Εθνικής, Alpha Bank και Παγκρήτιας) που έχει δηλώσει στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2015.

Αν η διασταύρωση των στοιχείων έχει απορριφθεί, ενημερώνονται με σχετικό μήνυμα απόρριψης και πρέπει να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα, προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και η επόμενη διασταύρωση των στοιχείων με την τράπεζα να είναι επιτυχής.

Oι παραγωγοί που έχουν δηλώσει λογαριασμό σε τράπεζα πλην των Πειραιώς, Εθνικής, Alpha Bank και Παγκρήτιας, θα πρέπει να ενημερωθούν για την ορθότητα των στοιχείων που έχουν υποβάλει, στην αντίστοιχη τράπεζα στην οποία ανήκει ο λογαριασμός τους.

Αν η απόρριψη αφορά τον Τραπεζικό τους Λογαριασμό (Κλειστός, Ανύπαρκτος, κτλ) πρέπει να απευθυνθούν στην Τράπεζα και να κάνουν τις σχετικές διορθώσεις, ή με διοικητική πράξη, μέσω των πιστοποιημένων φορέων για την εισαγωγή των αιτήσεων, να διορθώσουν τον λογαριασμό τους στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2015, έως την Παρασκευή 02/10/2015.

Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και στην περίπτωση «Διαφωνίας Ονόματος» με έλεγχο των σταθερών τους στοιχείων και διοικητική πράξη στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ή αλλαγή αυτών στην τράπεζα (ανάλογα ποια στοιχεία είναι έγκυρα, όπως αποτυπώνονται στο Δελτίο Ταυτότητας).

Επί τη ευκαιρία της διασταύρωσης των στοιχείων, εντοπίστηκε ότι μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχουν δηλώσει τον ΑΦΜ τους στην Τράπεζά τους, με αποτέλεσμα αυτό να δυσχεραίνει τους ελέγχους ταυτοποίησης. Κρίνεται χρήσιμο όλοι οι δικαιούχοι όλων των τραπεζών να προσέλθουν στο τραπεζικό τους ίδρυμα και να δηλώσουν ως συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων στον λογαριασμό τους τον ΑΦΜ τους.

Μπείτε στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ πατώντας εδώ.