Ecotrophelia 2014: 3η θέση για τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ecotrophelia 2014: 3η θέση για τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014, που πραγματοποιήθηκε, στις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών «Sial».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το καινοτόμο προϊόν «Carobites» της ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, το οποίο συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού με την καινοτόμο τεχνολογία των εδώδιμων επικαλύψεων, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι, για το συγκεκριμένο προϊόν έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρείες να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη γαλλική ομάδα για το καινοτόμο προϊόν «DuoMarin – Les Lardons de la Mer» και το δεύτερο βραβείο δόθηκε στη ρουμάνικη ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν «TopIce».

H ομάδα του Eργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών

  • Επ. Καθηγητής Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης, (Επιβλέπων)
  • Δρ. Αναστασία Ε. Καπετανάκου (Επιστημονική Υπεύθυνος Ομάδας)

Μέλη (αλφαβητικά):

  • Γαβριήλ Αλκμήνη
  • Γριβωκοστόπουλος Νικόλαος
  • Διαμαντή Λαμπρινή
  • Καλλογιαννάκη Καλλιόπη
  • Μακαρίτη Ιφιγένεια
  • Πατεράκη Λητώ-Γεωργία