Π.Ε. Καστοριάς: Εδαφολογικές αναλύσεις αγροτεμαχίων–Φυλλοδιαγνωστικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων Εδαφολογικών Αναλύσεων Αγροτεμαχίων – Φυλλοδιαγνωστικής, των τριών ετών εφαρμογής του προγράμματος στην Π.Ε. Καστοριάς.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν συμβουλές ορθών γεωργικών πρακτικών με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής,  τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων.  Έμφαση δόθηκε στην ορθή  λίπανση τοπικών  προϊόντων και ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της μηλιάς και των  φασολιών, ενώ ταυτόχρονα οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απορίες τους προς τους ερευνητές.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνεχίζει την εφαρμογή του συγκεκριμένου Προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.), και αυτή τη χρονιά, προκειμένου να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγρότες της περιοχής.

Όσοι  παραγωγοί ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με τον αντίστοιχο πίνακα με τα προς ένταξη αγροτεμάχια προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς  μέχρι και την  Τετάρτη  30-04-2014. Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και με Fax (2467024460)  ή ηλεκτρονικά στο email της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητα Καστοριάς d.aok@kastoria.pdm.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες  στα τηλ. 24673 50339 & 24673 50348.