Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αλλαγή καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αλλαγή καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη (03-03-2020) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Τρίτης στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά.

Επίσης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα της Τετάρτης και στα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την Πέμπτη θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Τρίτη (03-03-2020) στα πελάγη. Την Τετάρτη (04-03-2020) στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.