Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για σταδιακή μεταβολή των καιρικών συνθηκών από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν:

  • Από σήμερα (Πέμπτη 3/3) το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική και κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο.
  • Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Από την Παρασκευή σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιορεινά των περιοχών αυτών (από τα 700μ.)