ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Η Ελληνική Γεωργία, κατόπιν πρόσκλησης από τους διοργανωτές, παραβρέθηκε στις 26 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Μελιού...

Η Ελληνική Γεωργία στο Φεστιβάλ Μελιού στη Βυτίνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Ελληνική Γεωργία, κατόπιν πρόσκλησης από τους διοργανωτές, παραβρέθηκε στις 26 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο χώρο του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος στη Βυτίνα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε έκθεση μελιού και των παραγώγων του, έκθεση φωτογραφίας, επίδειξη γαστρονομίας, προσφορά εδεσμάτων και γλυκισμάτων, αφήγηση παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα το μέλι και τις μέλισσες,  μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή ορχήστρα, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα είδη μελισσοκομίας, από την Γορτυνία αλλά και από τις γύρω περιοχές, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους και να μιλήσουν με εμπόρους και εξαγωγείς.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των επισκεπτών του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου που κατέκλυσαν κυριολεκτικά την Γορτυνία, συμβάλλοντος του υπέροχου καιρού, επισκέφτηκαν και την έκθεση μελιού στην Βυτίνα με αποτέλεσμα σημαντικά οφέλη για τους εκθέτες, κυρίως όμως συνέβαλε στην προβολή και διαφήμιση της περιοχής και του εξαιρετικού μελιού από τα ελατοδάση του Μαινάλου, προϊόντος με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Γορτυνία.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος, ενεργώντας συμβολικά και ουσιαστικά, προς την κατεύθυνση επαναλειτουργίας του κρατικού κτήματος, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α.Τσαυτάρη στις 20/10 κατά την επίσκεψη του στην Βυτίνα, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου εξήγγειλε δημιουργία σταθμού ορεινής οικονομίας με φυτώρια αμπέλου και δασικών ειδών, καθώς και μουσείου μελισσοκομίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά: τον κ. Απόστολο Παπαγεωργίου (MATRIX DESIGN) και τους μελισσοκόμους κ. Π. Παπαντωνίου (Σμηνουργία) και τα αδέλφια  Μπρακόπουλοι.

DSC_0709

Ο Σπήλιος Καταφυγιώτης και ο Φάνης Τζαγκαράκης με την Αντιδήμαρχο Γορτυνίας κα Διαμαντοπούλου Μαρίνα.

festival-meliou-Vityna-1-W800-(2)

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ

 

DSC_0704

Ο Σπήλιος Καταφυγιώτης με μελισσοκόμους της περιοχής (Αδελφοί Μπρακόπουλοι)

DSC_0710

Ο Φάνης Τζαγκαράκης σε περίπτερο της έκθεσης (Σμηνουργία)

festival-meliou-Vityna-3-W800

Οι εκδηλώσεις μέσα στο χώρο του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος