Η Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε τροχιά ανάπτυξης – Η ΕΕ απορροφά το 92% της Ελληνικής παραγωγής

Η Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε τροχιά ανάπτυξης – Η ΕΕ απορροφά το 92% της Ελληνικής παραγωγής

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι ελληνικές εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών μετείχαν στη διεθνή έκθεση ιχθυηρών που πραγματοποιήθηκε και φέτος στις Βρυξέλλες (SeaFood Expo Global).

Η έκθεση αυτή είναι η σημαντικότερη εμπορική έκθεση του κλάδου, με εκπροσώπηση από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εμπόρους του κόσμου. Δεδομένου ότι οι αγορές της Ε.Ε. απορροφούν το 92% της Ελληνικής παραγωγής, δηλαδή σχεδόν 95.000 τόνους, αξίας 475 εκ. ευρώ η ελληνική συμμετοχή είχε ως στόχο την προβολή των προϊόντων της ιχθυοκαλλιέργειας και την ενίσχυση ακόμα περισσότερο της εξαγωγικής δραστηριότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ), οι Ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν στην έκθεση με συλλογικό εθνικό περίπτερο, υποστηριζόμενες από το πρόγραμμα προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών, το οποίο υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Αλιείας.

Η Ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες μετράει συνολικά πάνω από 15 έτη.

Σύμφωνα με τον ΣΕΘ, η Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ οι εταιρείες του κλάδου παρουσιάζουν σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αυξημένη κερδοφορία για το 2015.