Ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές για τη GOOGLE

Ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές για τη GOOGLE

Τον Δεκέμβριο του 2016, η Google ανακοίνωσε ότι η ενέργεια για τα κέντρα δεδομένων της θα προέρχεται σύντομα αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι κάποιες πρόσφατες αγορές καθαρής ενέργειας έχουν κάνει πλέον αυτόν τον στόχο πραγματικότητα.

Η Google υπέγραψε πρόσφατα συμβάσεις για τρεις αιολικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 535 μεγαβάτ, με τις συνολικές επενδύσεις ενεργειακής υποδομής της εταιρείας να ανέρχονται πια σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συνολική δυναμικότητα ηλιακής και αιολικής ενέργειας του διαδικτυακού κολοσσού ξεπερνάει τώρα τα 3 γιγαβάτ, αρκετή για να τροφοδοτήσει το 100% των προϊόντων και των υπηρεσιών της Google, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πρόσφατες αγορές της Google δρομολογήθηκαν κυρίως από τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, το οποίο έχει μειωθεί 60% με 80% τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η απόφαση της Google να επενδύσει σε ηλιακή και αιολική ενέργεια έχει επιδράσεις επίσης στον οικονομικό τομέα, καθώς σήμερα, δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ορυκτά καύσιμα.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ