Ενημερωτική εκδήλωση: Παραδοσιακές σπιτικές συνταγές

26 Νοεμβρίου 2018 – Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ σε συνεργασία με το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Παραδοσιακές σπιτικές συνταγές»

τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Η αναβίωση παλαιών παραδοσιακών φαγητών που έθρεψαν γενιές και γενιές, οι πρώτες ύλες των οποίων είναι γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα (σιτάρι, γάλα, αυγά, ελιές, κηπευτικά) που παράγονται στον τόπο μας εδώ και αιώνες, η προβολή του τρόπου παρασκευής τους και η αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας ιδιαίτερα προς τις νεότερες γενιές, αποτελούν βασικό στόχο της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη χαρά όχι μόνο να παρακολουθήσουν τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών σπιτικών φαγητών (τραχανάς, χυλοπίτες, ελιές) αλλά και να τα γευτούν, χάρη στη συνδρομή των σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας, ειδικότητας τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας, οι οποίοι θα τα μαγειρέψουν.

Εισηγητές της εκδήλωσης είναι, ο κ. Οικονόμου Σπύρος, παρασκευαστής των παραδοσιακών ζυμαρικών Κομοτηνής «ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΖΥΜΗ», ο κ. Αραμπατζής Κωνσταντίνος και η κ. Μαυρογένη Θεοδώρα, αμφότεροι, γεωπόνοι επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 2521058175