Έντονο ενδιαφέρον για εξαγωγές τροφίμων και ποτών στην Γαλλία

Έντονο ενδιαφέρον για εξαγωγές τροφίμων και ποτών στην Γαλλία

Παραμένει έντονο το ενδιαφέρον των ελλήνων εξαγωγέων τροφίμων για την Γαλλική αγορά, παρά την ανάσχεση στον όγκο των εισερχόμενων αιτημάτων πληροφόρησης για τα εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα, που κατέγραψε το 2014 το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιείται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, κατά το υπό εξέταση διάστημα το γραφείο ΟΕΥ διαχειρίσθηκε 380 αιτήματα ελληνικών επιχειρήσεων, μειωμένα κατά 20% σε σύγκριση με το 2013 -οπότε και είχε διαχειρισθεί 477 αιτήματα- και κατά 10% σε σύγκριση με το 2012 (422 αιτήματα) και ξεπερνώντας ελαφρώς τον αριθμό αιτημάτων του 2011 (363 αιτήματα),.

Ενδιαφέρον για τρόφιμα και ποτά

H τάση των προηγούμενων ετών συνεχίστηκε και το 2014, με τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων να αφορούν τον τομέα των τροφίμων και ποτών με ποσοστό 37,9% (144 αιτήματα).

Εξ αυτών, οι δύο μεγάλες ομάδες αιτημάτων εμπεριείχαν γενικής φύσεως ερωτήματα (38 αιτήματα, 26,4% επί του συνόλου του εν λόγω κλάδου) και ειδικά ερωτήματα (34 αιτήματα, 23,6%) που αφορούσαν στην αναζήτηση πληροφοριών για εξαγωγή ελαιολάδου στη γαλλική αγορά.

Ακολούθησε με διαφορά ο κλάδος της σαλιγκαροτροφίας, με 14 αιτήματα (9,7%), ο κλάδος των γαλακτοκομικών με 7 αιτήματα (4,8%), των αλκοολούχων ποτών (κυρίως οίνοι), των βιολογικών προϊόντων και των φρούτων και λαχανικών με 5 αιτήματα έκαστος (3,5% ανά κλάδο), των ιχθυηρών με 4 αιτήματα και της μελισσοκομίας με 3 αιτήματα.

Το υπόλοιπο 23,6% των αιτημάτων του κλάδου των τροφίμων και ποτών αφορούσε αναζήτηση πληροφοριών για εξαγωγές βοτάνων- μπαχαρικών, γλυκαντικών ουσιών, μανιταριών, συμπληρωμάτων διατροφής -υπερτροφών και κατεψυγμένων τροφίμων.

Διαβάστε επίσης:

Η αγορά ελαιολάδου στη Γαλλιά-Τεράστιες δυνατότητες για το ελληνικό ποιοτικό ελαιόλαδο

e-γεωργική εκπαίδευση στην Ελληνική Γεωργία