Έτοιμη η μπριζόλα εργαστηρίου…

Έτοιμη η μπριζόλα εργαστηρίου…

Έθρεψαν κύτταρα αγελάδας στο εργαστήριο και τελικά δημιούργησαν μπριζόλα με την εμφάνιση και τη γεύση που γνωρίζουμε.

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να ακούγεται περίεργο και η πλειοψηφία των καταναλωτών να μην ενθουσιαστεί όταν του σερβίρουν μια τέτοιου είδους μπριζόλα, αλλά ίσως να αποτελεί μια βιώσιμη λύση στην όλο και αυξανόμενη ζήτηση για κατανάλωση κρέατος παγκοσμίως.

Η παραγωγή κρέατος στο εργαστήριο σε αντίθεση με την εκτροφή ζώων, δεν χρειάζεται ούτε στρέμματα γεωργικής γης για την παραγωγή ζωοτροφών ούτε ποσότητες νερού ενώ ταυτόχρονα σημαίνει ότι σταματούν οι σφαγές των ζώων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  η μπριζόλα εργαστηρίου ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να φθάσει στα εστιατόρια, αλλά αυτό πλεον είναι εφικτό και η αξία μιας τέτοιας βιομηχανίας θα ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε μια από τις λεπτές φέτες μπριζόλας χρειάστηκε 2-3 εβδομάδες για να παραχθεί, κόστισε 50 δολάρια και χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να μαγειρευτεί.

Ωστόσο θα φανεί στο μέλλον κατά πόσο η διατροφή του ανθρώπου με  τέτοιου είδους προϊόντα θα θεωρείται υγιείνη ή όχι.

Η μοσχαρίσια μπριζόλα εργαστηρίου είναι δημιούργημα της ισραηλινής επιχείρησης Aleph Farms σε συνεργασία με το Technion Israel Institute of Technology και φιλοδοξούν μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια να τη διαθέσουν στο εμπόριο.