Γερμανία: Μικρή κατανάλωση σε φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν προτιμώνται από τους Γερμανούς καταναλωτές, όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των στοιχείων της Εθνικής Έρευνας για τη Διατροφή, που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 14.000 άνδρες και γυναίκες.

Παρ’ότι η γερμανική εταιρεία για την διατροφή (DGE) τονίζει πως για να επιτευχθεί μια πλήρης διατροφή θα πρέπει ημερησίως να καταναλώνονται, είτε ωμά είτε μαγειρεμένα, 400 γραμμάρια λαχανικών, μόλις το 1/3 της ποσότητας καταναλώνεται στην πραγματικότητα.

Για τα φρούτα, η μέση κατανάλωση επίσης είναι χαμηλότερη της ενδεικνυόμενης ποσότητας των 250 γρ. ανά ημέρα: κατά μέσο όρο, οι γυναίκες στη Γερμανία καταναλώνουν 182 γρ. φρούτων την ημέρα, ενώ οι άνδρες 143 γραμμάρια.

Ενθαρρυντικό παραμένει,ωστόσο, το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί η συνιστώμενη πρόσληψη υγρών, δηλαδή περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα. Συγκεκριμένα, το νερό βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις των Γερμανών για την κατανάλωση υγρών (περίπου 1 λίτρο ημερησίως), ενώ σημειώνεται πως οι άντρες αμέσως μετά το νερό φαίνεται να προτιμούν την λεμονάδα και οι γυναίκες,αντιθέτως, το τσάι και τα βότανα.