Στην κτηνοτροφία η Γερμανία παρήγαγε το 15% του συνολικου βοδινού κρέατος της ΕΕ – 28 (δεύτερη θέση), το 24,8% του συνολικού...

Γερμανία: Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων για το 2012

Η Γερμανία το 2012 παρήγαγε το 15,9% των παραγόμενων δημητριακών στην ΕΕ – 28 (η Ελλάδα το 1,5%) καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και το 23,9% των ζαχαρότευτλων (επίσης δεύτερη θέση).

Στην κτηνοτροφία η Γερμανία παρήγαγε το 15% του συνολικου βοδινού κρέατος της ΕΕ – 28 (δεύτερη θέση), το 24,8% του συνολικού χοιρινού κρέατος (πρώτη θέση) και το 11,3% του κρέατος των πουλερικών (τρίτη θέση).

Επίσης παρήγαγε το 21,2% του συνολικού αγελαδινού γάλακτος που παρήχθηκεστην ΕΕ-28 και παραδόθηκε στις γαλακτοκομικές μονάδες (πρώτη θέση). Συνολικά η Γερμανία παρήγαγε το 16,5% του πόσιμου γάλακτος στην ΕΕ-28 (δεύτερη θέση), του 28,4% του τυρόγαλου (πρώτη θέση), του 21,5% της φρέσκιας κρέμας γάλακτος (πρώτη θέση), του 24,4% της σκόνης γάλακτος (πρώτη θέση), του 24,6% του βούτυρου (πρώτη θέση) και το 23,4% του τυριού (πρώτη θέση).