Η «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων»

Η «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων»

Τη θλιβερή 4η θέση στη σπατάλη τροφίμων καταλαμβάνει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του ΙΟΒΕ κατά κεφαλήν πετούμε περί τα 196 κιλά τρόφιμα τον χρόνο!

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα, το οποίο εξαιτίας του μεγέθους, της ευρύτητας και πολυπλοκότητας του, επιτάσσει τη δημιουργία συνεργασιών και συνεργείων για την ταχύτερη και καλύτερη αντιμετώπιση του.

Μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Μπορούμε και της ΑΒ Βασιλόπουλος, η «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» (Alliance for the Reduction of Food Waste) στην Ελλάδα συνεχώς διευρύνεται και αποκτά πολλαπλασιαστική δυναμική.

Ήδη έχουν υπογράψει την «Εθελοντική Συμφωνία Συνεργασίας» για την πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα οι ακόλουθοι:

ΑΒ Βασιλόπουλος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Γρηγόρης, ΔΕΛΤΑ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, Μπορούμε, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων/ Εργαστήριο Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου, ΣΕΒΤ, Τράπεζα Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, DRAXIS ENVIRONMENTAL, EUROCATERING, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, INTERCATERING, Nestlé Ελλάς, NFA- Natural Food Additives, WWF Ελλάς

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα, καθώς και για εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε στο 2103237805 και στο alliance@boroume.gr