Ινδία: Φύτευση εκατομμυρίων δέντρων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ινδία: Φύτευση εκατομμυρίων δέντρων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Η ινδική πολιτεία Ουτάρ Πραντές θα επιχειρήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη φύτευση του μεγαλύτερου αριθμού δέντρων σε περίοδο 24 ωρών.

Ως μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, οι αξιωματούχοι της πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας ελπίζουν να συντρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ, που τέθηκε από το Πακιστάν το 2013 με τη φύτευση 847.275 δέντρων σε μια ημέρα.

Εκατομμύρια δενδρύλλια δόθηκαν σε περισσότερους από 800.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την πολιτεία, ώστε να φυτευτούν σε καθορισμένα σημεία κατά μήκος των δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς και σε δασικές περιοχές.

Στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, η ινδική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αυξήσει τη δασική κάλυψη της χώρας στα 235 εκατομμύρια στρέμματα μέχρι το 2030. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 6,2 δις δολάρια για το σκοπό αυτό και ενθαρρύνει και τις 29 πολιτείες να ξεκινήσουν προγράμματα δενδροφύτευσης παρόμοια με αυτό στο Ουτάρ Πραντές.

Οι περιοχές δενδροφύτευσης θα παρακολουθούνται μέσω αεροφωτογραφιών προκειμένου να ελεγχθούν πόσα δενδρύλλια αναπτύσσονται. Συνήθως, μόνο το 60% των δενδρυλλίων επιβιώνει, με τα υπόλοιπα να υποκύπτουν σε ασθένειες ή να μην αντέχουν λόγω έλλειψης νερού.

Μεξικό: 18 εκατομμύρια δέντρα για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι αρχές της πρωτεύουσας του Μεξικό θα φυτέψουν 18 εκατομμύρια δέντρα στην πόλη και τα προάστια της, ως μέρος προσπαθειών για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας.

Η ευρύτερη περιοχή της Πόλης του Μεξικό βίωσε τον περασμένο Μάρτιο την περίοδο με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση εδώ και μια δεκαετία, αναγκάζοντας τις αρχές της πόλης να περιορίσουν την κυκλοφορία των 5,4 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Κανονικά, τα παλαιότερα οχήματα και εκείνα που αποτυγχάνουν στους ελέγχους εκπομπών έχουν περιορισμούς κυκλοφορίας ούτως ή άλλως. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε νέα μέτρα για την πρόληψη της διαφθοράς στα κέντρα ελέγχου εκπομπών, που επιτρέπουν σε ρυπογόνα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Άλλα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν την αντικατάσταση 1.000 ταξί ηλικίας άνω των δέκα ετών με υβριδικά οχήματα, και την επιτάχυνση ενός προγράμματος για την ανανέωση του στόλου οχημάτων μετακίνησης επιβατών και φορτίων, ενώ τα ρυθμιστικά πλαίσια της βιομηχανίας για την καταπολέμηση της ρύπανσης θα γίνουν πιο αυστηρά.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ