Η.Π.Α.: Ανησυχούν οι γαλακτοπαραγωγοί. Επαναπροσδιορισμός του όρου «γιαούρτι»;

Η.Π.Α.: Ανησυχούν οι γαλακτοπαραγωγοί. Επαναπροσδιορισμός του όρου «γιαούρτι»;

Τον επαναπροσδιορισμό των κανόνων για τα προϊόντα που μπορούν να αποκαλούνται «γιαούρτι», εξετάζει η αρμόδια αρχή για τις προδιαγραφές και την ασφάλεια των τροφίμων των ΗΠΑ FDA (Food & Drugs Administration) κατόπιν σχετικής οδηγίας από την κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Ο.Ε.Υ. του Γενικού Προξενείου Νέας Υόρκης.

Οι γαλακτοπαραγωγοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι στο πλαίσιο «εκσυγχρονισμού» των σχετικών κανονισμών του FDA, ενδεχομένως να επαναληφθεί το προηγούμενο καταχρηστικής αποδοχής του όρου «γάλα» για ροφήματα που δεν προέρχονται από αγελάδες ή αμνοερίφια, αλλά από καρύδα ή σόγια.

Επιπροσθέτως, η FDA πρόκειται να αναθεωρήσει τους κανονισμούς αναφορικά με το τι μπορεί να αποκαλείται κανονικό (“regular”) γιαούρτι σε αντιπαραβολή προς το γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (“yogurt» versus «lowfat yogurt»), ώστε να επιτρέπεται πλέον να περιέχονται στο προϊόν και λιπαρά με προέλευση από καρύδα ή σοκολάτα.