Ισπανία: Αύξηση της τιμής του κρασιού λόγω μειωμένης παραγωγής και … Κίνας

Ισπανία: Αύξηση της τιμής του κρασιού λόγω μειωμένης παραγωγής και … Κίνας

Εάν και δεν υπάρχουν ακόμη ισπανικές συναλλαγές για τους χύμα οίνους, οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς υποδηλώνουν σημαντική αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ισπανικών συνεταιριστικών οινοποιείων τον Σεπτέμβριο η μείωση της παραγωγής θα φθάσει το 20% (35 εκατομμύρια εκατόλιτρα) με αποτέλεσμα ο ισπανικός αμπελώνας βλέπει την προσφορά του να πέφτει … και να αυξάνουν τις τιμές του.

Για τους ερυθρούς οίνους των 11°, οι τιμές κερδίζουν ένα ευρώ σε σύγκριση με το τέλος της περιόδου δηλαδή στα 4,80 ευρώ ανά βαθμό και εκατόλιτρο (περίπου 50 ευρώ / εκατόλιτρο). Την ίδια μέρα πέρυσι, οι μέσες τιμές ήταν 3 € ανά βαθμό και εκατόλιτρο (λίγο πάνω από 30 ευρώ / εκατόλιτρο) “, αναφέρει χρηματιστηριακή εταιρεία.

Στο + 440% τα ισπανικά κρασιά στην Κίνα

Η αύξηση των τιμών μπορεί να εξηγηθεί όχι μόνο από την μείωση της προσφοράς αλλά και από μια ζήτηση που παραμένει σταθερή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των ερυθρών οίνων με την αύξηση της κινεζικής ζήτησης, η οποία δεν βρίσκει επαρκή την προσφορά της Χιλής για να ικανοποιήσει την αγορά της. “Ως εκ τούτου, υπάρχει στροφή των κινεζικών αγορών στην ισπανική προέλευση” εξηγεί η χρηματιστηριακή εταιρεία.