Ιστορικά πρώιμη συγκομιδή για τους ισπανικούς αμπελώνες

Ιστορικά πρώιμη συγκομιδή για τους ισπανικούς αμπελώνες

Οι πολύ αραιές βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν τον ισπανικό αμπελώνα σε ιστορικά πρώιμη συγκομιδή. Σε ορισμένες επαρχίες, η συγκομιδή του 2015 είναι εκλεκτής ποιότητας και θα ξεκινήσει στις αρχές του Αυγούστου, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέγονται από το πρακτορείο EFE.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Félix Solís Avantis (με αμπελώνες στη La Mancha , Rioja, Rueda, Valdepeñas …) πιστεύoυν ότι η συγκομιδή θα είναι πρώιμη κατά 10-15 ημέρες.

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν στις περισσότερες περιπτώσεις σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή της Castilla La Mancha θα μπορούσε να ανέλθει σε 30 ή 32 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου (ή + 40% σε σύγκριση με το μικρή συγκομιδή του 2013).

Άλλα οινοποιεία είναι επιφυλακτικά σχετικά με τις ποσότητες, περιμένουν δηλαδή την παραγωγή ενός κανονικού έτους. “Η παραγωγή δεν φαίνεται υπερβολική” επιβεβαιώνει η ισπανική θυγατρική του ομίλου Pernod Ricard, η οποία δεν προβλέπει επιπτώσεις από την ξηρασία στα αμπέλια.

Πιο γενναιόδωρη από ό, τι το 2014, η συγκομιδή το 2015 δεν θα είναι όμως στο επίπεδο ρεκόρ του 2013.