Ιστοσελίδα για την ελληνική χλωρίδα

Ιστοσελίδα για την ελληνική χλωρίδα

Ο ιστότοπος Flora of Greece web είναι πλέον έτοιμος στην 1η έκδοσή του, ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας με τον Βοτανικό Κήπο και Βοτανικό Μουσείο του Βερολίνου και με τον συντονισμό από ομάδα επιστημόνων στους παραπάνω οργανισμούς και στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Βιολογίας, Τομέας Βιολογίας Φυτών, Εργαστήριο Βοτανικής).

Μέσω αυτού του ιστότοπου η τυπωμένη έκδοση του βιβλίου για τα Αγγειόσπερμα της Ελλάδας (Dimopoulos et al., 2013) και το συμπλήρωμα της έκδοσης (Dimopoulos et al., 2016) παρέχονται ελεύθερα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και εργάζονται για την έρευνα και την προστασία της φυτοποικιλότητας της χώρας μας. Νέες πληροφορίες θα ληφθούν υπόψη και θα ενσωματωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2017.

Μέσω της επιλογής «Contribute» στο μενού του ιστότοπου δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παράσχει στην επιστημονική ομάδα του δικτυακού τόπου της Flora of Greece στοιχεία σχετικά με την παρουσία φυτικών taxa νέων για την Ελλάδα ή για συγκεκριμένες περιφέρειες, καθώς και φωτογραφίες ακολουθώντας τις συγκεκριμένες οδηγίες.