Ιταλία: Αύξηση της κατανάλωσης κατεψυγμένων τροφίμων

Ιταλία: Αύξηση της κατανάλωσης κατεψυγμένων τροφίμων

Αύξηση κατά 2% σε σύγκριση με το 2016 σημείωσε η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων στην Ιταλία, σύμφωνα με το περιοδικό Il Pesce. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,1%, (531.500 τόνοι τροφίμων), με τον τομέα τροφοδοσίας να παραμένει στάσιμος.

Μεταξύ των κατεψυγμένων τροφίμων, τις υψηλότερες αυξήσεις είχαν τα ιχθυηρά, οι πίτσες και τα λαχανικά.

Γενικά, όλοι οι τύποι κατεψυγμένων τροφίμων ανταμείβονται από τους πελάτες για την ποιότητα, διαθεσιμότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ποικιλία προσφοράς και σαφείς πληροφορίες στις ετικέτες.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου στην Ιταλία μπόρεσαν να ερμηνεύσουν τις ανάγκες των πελατών, συνδυάζοντας τη ζήτηση για προϊόντα πιο υγιεινά αλλά ταυτόχρονα πρακτικά. Ένας άλλος λόγος για την επιτυχία τους είναι η μείωση στη σπατάλη τροφίμων.

Αν και τα στοιχεία για το 2017 ήταν ιδιαίτερα θετικά, το 2018 αναμένεται συγκράτηση της αγοράς. Το 2017 η κατανάλωση κατεψυγμένων στην Ιταλία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ήταν 13,9 kg κατά κεφαλήν (13,6 kg το 2016) και υπολείπεται ακόμα από την κατανάλωση στις χώρες κεντρικής και βόρειας Ευρώπης με πρώτη τη Γερμανία (46,3 κιλά ανά άτομο). Η αξία στην αγορά στην Ιταλία είναι μεταξύ 4,2 με 4,5 δισ. Ευρώ.