!
Ιταλία: Καθορίστηκαν τα όρια για χρήση κάνναβης στα τρόφιμα

Ιταλία: Καθορίστηκαν τα όρια για χρήση κάνναβης στα τρόφιμα

Σε ποια ποσότητα θα επιτρέπεται η χρήση κάνναβης στην παρασκευή διατροφικών προϊόντών θα γνωρίζουν πλέον οι Ιταλοί καταναλωτές μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού διατάγματος.

Μέχρι σήμερα και παρά τις έντονες επιφυλάξεις επιστημόνων, έχει ενταχθεί σε πολλά προϊόντα – ψωμί, αλεύρι, μπισκότα, λάδι κλπ – ως συστατικό η τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας το ανώτατο όριο του περιεχομένου THC και των επεξεργασιών της (αλεύρι κλπ) θα είναι 2 mg ανά κιλό, ενώ για το λάδι από σπόρους κάνναβης 5 mg ανά κιλό.

Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις κάνναβης στην Ιταλία έχουν δεκαπλασιασθεί την τελευταία 5ετία, σύμφωνα με στοιχεία της συνομοσπονδίας αγροτικών προϊόντων Coldiretti, από τα 400 εκτάρια το 2013 στα σχεδόν 4.000 το 2018.