Ιταλικά φρούτα, λαχανικά και κρασιά στο κέντρο του Παρισιού

Ιταλικά φρούτα, λαχανικά και κρασιά στο κέντρο του Παρισιού

Στις αρχές του περασμένου μήνα άνοιξε τις θύρες του ο πολυχώρος “Eataly” στο κέντρο του Παρισιού, στην περιοχή του Marais.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται μία ευρεία γκάμα προϊόντων της ιταλικής γαστρονομίας, να απολαμβάνουν την ιταλική κουζίνα σε ένα από τα εστιατόρια, αλλά και να ανακαλύπτουν τα μυστικά της ιταλικής μαγειρικής και του πολιτισμού, μέσα από μαθήματα μαγειρικής, γευστικές δοκιμές και επιδείξεις και σειρά άλλων εκδηλώσεων.

Ο χώρος καλύπτει επιφάνεια συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ., όπου λειτουργεί ένα παντοπωλείο 2.500 τ.μ., ανοικτή αγορά φρούτων και λαχανικών, κάβα με 1.200 ετικέτες ιταλικών οίνων, 7 σημεία εστίασης, καθώς και σχολή μαγειρικής.

Ο χώρος αναμένεται να προσελκύει ένα εκατομμύριο πελάτες το χρόνο ή 2.500 άτομα την ημέρα, ενώ απασχολεί 300 εργαζομένους.

Η πρωτοβουλία Eataly γεννήθηκε το 2002 από τον επιχειρηματία Oscar Farinetti, με τον πρώτο πολυχώρο να δημιουργείται στο Τορίνο τον Ιανουάριο του 2007. Σήμερα, λειτουργούν 42 καταστήματα Eataly σε όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά βρίσκονται στην Ιταλία: Τορίνο, Μιλάνο, Ρώμη και άλλες πόλεις. Στον υπόλοιπο κόσμο, η Eataly είναι παρούσα στις Ηνωμένες Πολιτείες – Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστόνη, Λος Άντζελες και Λας Βέγκας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία, τη Βραζιλία, Ρωσία, Σουηδία, Νότια Κορέα και πλέον και στη Γαλλία.

Από το 2004, η Eataly ξεκίνησε να ιδρύει ή να αποκτά μερίδια σε ιταλικές εταιρείες που παράγουν προϊόντα τροφίμων υψηλής ποιότητας. Σήμερα, οι εταιρείες αυτές είναι πάνω από 20 και παράγουν ποτά, κρέας, αλλαντικά, τυρί, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα κ.ά. Οι εταιρείες αυτές προμηθεύουν περίπου το 20% των προϊόντων που πωλούνται από την Eataly, ενώ το υπόλοιπο 80% το αγοράζει από περίπου 2.000 άλλους παραγωγούς.