Και ΠΓΕ και ΕΠΙΠ γύρος

Και ΠΓΕ και ΕΠΙΠ γύρος

Στην άμεση υποβολή και δεύτερου φακέλου για την κατοχύρωση του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ» και ως προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), συμφώνησαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι των εταιριών παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας.

Πλέον ο γύρος θα αξιοποιηθεί ως εθνικό brand είτε με τον χαρακτηρισμό «ΕΠΙΠ ΓΥΡΟΣ» που σημαίνει χωρίς περιορισμό είδους και προέλευσης κρέατος είτε με τον χαρακτηρισμό «ΠΓΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ» όταν η παρασκευή του θα στηρίζεται αποκλειστικά σε ελληνικής προέλευσης κρέατα.

Και στις δυο περιπτώσεις ο γύρος θα πρέπει να παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, από ολόκληρα τεμάχια κρέατος, χωρίς συντηρητικά κλπ.