Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το επόμενο διήμερο σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα κυρία χαρακτηριστικά θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες κυρίως στα ανατολικά, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Από το απόγευμα της Tεταρτης (28-11-2018)

  • θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από αργά το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ στο θρακικό και το βόρειο αιγαίο.
  • χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και τη νύχτα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης (περίπου πάνω από 500 μέτρα).

Την Πέμπτη (29-11-2018)

  • θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χωρά. στο αιγαίο θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ.
  • χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής στέρεας, της Ευβοίας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια πάνω από Ξ00 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από 500 και στα νοτιά πάνω από 700 μέτρα. Aπό αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
  • βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νοτιά κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
  • παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.