Η Ένωση Αγρινίου στην Ινδία για την καλλιέργεια Στέβιας

Με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις και με την απόφαση της άμεσης έναρξης υλοποίησης του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου για την καλλιέργεια και επεξεργασία του φυτού Στέβια επέστρεψε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγρινίου απ’ την ανταποδοτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Sun Fruits στην Ινδία.

Κατά την ολιγοήμερη εκεί παραμονή των μελών της διοίκησης, υπήρξε η απόλυτη επιβεβαίωση  προσδοκιών για τις δυνατότητες της εταιρίας, η οργάνωση, οι υποδομές, οι πρωτοποριακές μέθοδοι και η καινοτομία της οποίας εγγυώνται  και την επιτυχή υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης που ήδη έχει συμφωνηθεί με την Ένωση Αγρινίου, το οποίο και τίθεται σε εφαρμογή εντός του Φεβρουαρίου.

Στο άριστο κλίμα που επικράτησε και στην αξιοπιστία που σε κάθε της Τμήμα εκπέμπει η Sun Fruits αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Θωμάς Κουτσουπιάς, ευχαριστώντας παράλληλα τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Σίβρας και τα μέλη της διοίκησης για την άψογη φιλοξενία και την απόλυτα κατατοπιστική παρουσίαση του σχεδίου, σε όλα τα στάδια, με πραγματική προβολή στις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, ο κ. Κουτσουπιάς επεσήμανε: «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους αγρότες ολόκληρης της Ελλάδας – και ειδικότερα στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας – ότι αυτά που σχεδιάσαμε εισέρχονται πλέον σε φάση υλοποίησης.  Η καλλιέργεια της στέβια είναι προ των πυλών, έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί.  Η συμφωνία με την Sun Fruits και με την Euro Stevia αποτελεί την καλύτερη δυνατή εγγύηση για την επιτυχία. Οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι τεράστιες… Η Ένωση Αγρινίου συνεργάζεται με τους πρωτοπόρους σε παγκόσμιο επίπεδο και, μετά τα όσα διαπιστώσαμε σ’ αυτό το ταξίδι στην Ινδία, δεν έχουμε πλέον την παραμικρή αμφιβολία ότι το όλο σχέδιο για την ανάπτυξη της καλλιέργειας θα εξελιχθεί έτσι όπως το παρουσιάσαμε. Απ’ την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα δίνουν πραγματικές λύσεις στα μέλη μας».

Διαβάστε επίσης:

Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής γλυκοζιτών στεβιόλης