Καναδάς: 20.000 χιλιόμετρα μονοπατιών και δρόμων χωρίς αυτοκίνητα

Καναδάς: 20.000 χιλιόμετρα μονοπατιών και δρόμων χωρίς αυτοκίνητα

Ο Καναδάς πλησιάζει την ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησε το 1992, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός τεράστιου, ενιαίου δικτύου δρόμων και μονοπατιών για ποδηλάτες, πεζοπόρους και άλλους ενεργούς πολίτες.

Μέχρι σήμερα, έχουν συνδεθεί πάνω από 20.000 χιλιόμετρα μονοπατιών και δρόμων χωρίς αυτοκίνητα, 26% των οποίων είναι παραθαλάσσια. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του εγχειρήματος, το 80% του πληθυσμού του Καναδά ζει λιγότερο από 30 λεπτά μακριά από το αποκαλούμενο «μεγαλύτερο μονοπάτι αναψυχής στον κόσμο».

Το «Μεγάλο Μονοπάτι» ή «Διακαναδικό Μονοπάτι» ξεκινά στο Νιουφάουντλαντ (Νέα Γη), στο λεγόμενο «Χιλιόμετρο Μηδέν», και εκτείνεται δυτικά και βόρεια, προς τη Βρετανική Κολούμπια, διασχίζοντας όλη τη χώρα. Όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει δρόμους και μονοπάτια μεικτής χρήσης μήκους 24.000 χιλιομέτρων.

3554

«Τα τμήματα του Μεγάλου Μονοπατιού ανήκουν, λειτουργούν και συντηρούνται από τοπικές οργανώσεις, επαρχιακές αρχές, εθνικούς οργανισμούς και δήμους σε ολόκληρο τον Καναδά», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα.