Περίπου ένας στους εκατό καναδούς (340.000) πάσχουν από κοιλιοκάκη ή δυσανεξία σε τρόφιμα που περιέχουν την πρωτεΐνη των...

Καναδάς: Αυξάνεται η κατανάλωση κατανάλωση τροφίμων χωρίς γλουτένη

Στον εκθεσιακό χώρο Metro Convention Centre, στο Τορόντο, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη έκθεση τροφίμων χωρίς γλουτένη Gluten Free Expo. Στην έκθεση συμμετείχαν 100 εκθέτες με μεγάλο αριθμό προϊόντων χωρίς γλουτένη και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ξεπέρασε τις 6.000. Αντίστοιχες εκθέσεις πραγματοποιούνται στις καναδικές πόλεις Οτάβα, Βανκούβερ, Κάλγκαρι και Έντμοντον.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, 4,3 εκ. καναδοί καταναλωτές έχουν αποκλείσει τα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη από τη διατροφή τους, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί έως το 2017. Περίπου ένας στους εκατό καναδούς (340.000) πάσχουν από κοιλιοκάκη ή δυσανεξία σε τρόφιμα που περιέχουν την πρωτεΐνη των δημητριακών.

Η καναδική νομοθεσία περί επισήμανσης αλλεργιογόνων προϊόντων (άρθρο 24 των κανονισμών περί τροφίμων και φαρμάκων) αναφέρει ότι ένα προϊόν μπορεί να πωληθεί στην καναδική αγορά με την ένδειξη «χωρίς γλουτένη» εάν η περιεκτικότητα του σε γλουτένη είναι χαμηλότερη από 20 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο).

Διαβάστε επίσης: Κοιλιοκάκη: Η δυσανεξία στη γλουτένη-Τρόποι αντιμετώπισης